Neem contact op met Medical Laser!
phone facebook

Kalk/schimmelnagels

Problemen met schimmel- of kalknagels?

Het meerendeel van de mensen schaamt zich voor schimmel- of kalknagels. Maar dat is nergens voor nodig, aangezien u niet de enige bent en u er in de meeste gevallen ook niets aan kunt doen.

Schimmelnagels zijn nagels die met schimmel geïnfecteerd zijn. Schimmels zijn bij iedereen op de huid en onder de nagelranden aanwezig. Pas als de schimmel je huid of nagels binnendringt en zich uitbreidt, heb je een infectie. De schimmel is besmettelijk en wordt van mens op mens overgedragen.

De behandeling van kalknagels is lastig; behandeling met zalfjes en pillen verloopt moeizaam en is tijdrovend. Bovendien kunnen de pillen vervelende bijwerkingen (leverstoornissen) geven.

Gelukkig kunnen we uitkomst bieden met de laser waarbij de geleverde energie precies is gericht op schimmels. De energie wordt omgezet in warmte en leidt tot destructie van de schimmel. De behandeling duurt 10-15 minuten, is pijnloos (soms voelt u warmte) en veilig.

Er zijn 3 behandelingen nodig voor een duurzaam en blijvend effect. Na 9 tot 12 maanden is het aangetaste nageldeel uitgegroeid en kunt u een grote verbetering waarnemen.

Naast deze laserbehandeling gebruikt u een antischimmelzalf en dienen de schoenen regelmatig met een schimmelwerende spray besproeid te worden.