Neem contact op met Medical Laser!
phone facebook

Pigment/ouderdomsvlekken

Pigmentvlekken/ouderdomsvlekken verwijderen
Pigmentvlekken zijn onregelmatige, bruine vlekken die bij veel mensen op de huid voorkomen, en dan met name op de rug, de handen en op het gezicht. Andere namen hiervoor zijn ouderdomsvlekken, levervlekken, zonnevlekken. In de medische wereld worden deze vlekken lentigo genoemd. Deze vlekken ontstaan voornamelijk daar waar de huid veel aan de zon is blootgesteld. Daarom hebben de meeste mensen vanaf de middelbare leeftijd een paar van dit soort vlekken. Vaak gaat op: hoe meer zon een huid heeft gehad, hoe meer vlekken je op latere leeftijd zal krijgen. Hormonen kunnen hierin ook een rol spelen.

Hoe werkt het?
Met de medische laser kunnen verschillende soorten pigmentvlekken behandeld worden, zoals donkere pigmentvlekken, zonschade, zwangerschapsmasker (melasma) en ouderdomsvlekken op het gezicht, de handen en/of het lichaam. Kleine pigmentvlekjes zijn soms al na 1 behandeling verdwenen. Voor grotere vlekken en dieper pigment zijn meestal 1-3 behandelingen nodig.

Wat kan ik verwachten bij de behandeling?
De behandeling is snel en na elke behandeling ziet u het pigment steeds verder vervagen. Na de behandeling is de huid lichtrood en kan enigszins gezwollen zijn. Doorgaans is dat na een paar uur verdwenen. Er kunnen kleine korstjes op de pigmentvlekken ontstaan. Dit is goed, want het geeft aan dat de huid bezig is te herstellen. Van belang is de korstjes niet open te krabben. Gedurende circa 6 weken na de behandeling dient u een sunblock te gebruiken ter bescherming van de huid. Een consult is gratis en vrijblijvend. Behandelingen vanaf € 50,00.